Изработка на сайт

Изработка на сайт от тип онлайн магазин

2021-09-01

В днешно време за успеха на един бизнес е важно да има атрактивен и функционален уебсайт. Покрай пандемичната обстановка все повече компаниите започнаха да променят своите сайтове с цел да ги направят адаптивни и напълно равностойни на физическите им офиси и магазини с цел да улеснят потребителите си в условията на физическа дистанция и изолация. Много фирми се насочиха към изработка на сайт и създаване на онлайн магазин, други потърсиха специалисти за промяна на вече съществуващите им сайтове.

Изработка на нов сайт или корекции по стария дизайн и функционалности?

Причините да изберем изработка на чисто нов електронен магазин могат да бъдат различни. Ако към момента нямате онлайн магазин, а се занимавате с някакъв вид търговия, то задължително трябва да потърсите фирма за изработка на сайтове, тя ще се погрижи за създаването на вашия онлайн магазин. В случай че вече имате някакъв магазин, но той не работи ефективно за вас, е препоръчително да се обърнете към специалисти, които да се заемат с оправянето и подобряването му.

Един от нашите клиенти например, притежаваше собствен електронен магазин с много продукти в него. Сайтът обаче не беше добре развит и не носеше продажби, тъй като фокусът на компанията бе основно в офлайн бизнеса. Покрай пандемичната обстановка клиентът вече беше осъзнал нуждата да развие и този канал за продажби и дойде при нас с желанието да подобри клиентското изживяване с по-модерни модули, да направи сайта по-атрактивен, интуитивен и лесен за ползване.

Може ли една фирма да се погрижи за цялостния облик и функции на един онлайн магазин?

Има хора, които избират професионална изработка на уебсайт от специалисти, които работят като фрийлансъри и не са от една компания. Това си има своите недостатъци, тъй като уеб дизайнерът и програмистът например, не си общуват постоянно, а може дори да не поддържат връзка помежду си и координацията между изглед и функционалност на сайта става по-трудна и времето за изпълнение се удължава. Когато се спрете на агенция/фирма, вие обикновено получавате пълно обслужване при изработката на уеб сайт – от програмирането, дизайна, SEO оптимизацията до поддръжката на уебсайта/ поддръжката на онлайн магазина.

Клиентът, за когото споменахме, имаше комплексни изисквания за подобряване на неговия сайт, като ние поехме ангажимент да се справим с всичко необходимо без значение какво включва. За нас беше важно да постигнем крайната цел, а именно по-модерен и ефективен уебсайт.

Какви проблеми може да възникват в процеса на работа?

Изработка на сайт

Изработката на сайт от тип онлайн магазин е сложен процес, който включва различни компоненти. Дори заданието и крайната цел да са ясни, е възможно да възникнат технически пречки, които да забавят работата или да се наложи в движение да се вземат нови решения, дори по-радикални.

За клиента, чийто онлайн магазин обещахме да подобрим, направихме ново лого, нова визия, обаче сайтът започна да се чупи – едно оправиш, друго се развали. В продължение на 15 дни неуморно правихме опити да оправим всички грешки, но за съжаление не успяхме. Накрая взехме решение да мигрираме сайта на OC x3 (последната версия на Opencart), тъй като към момента на заданието, сайтът на клиента беше на OC x1, което не беше функционално. Оказа се обаче, че базата с данни е с различна структура на двете версии и лесното мигриране беше мираж. По-практичният и работещ вариант бе да създадем изцяло нов уебсайт. И тъй като бяхме поели ангажимент към клиента за поправка на стария сайт, вкарахме изграждането на новия в тази поръчка. За нас най-важно е да свършим задачата професионално и клиентът да е доволен. Направихме нов, модерен сайт, който към днешна дата е вече оптимизиран и печеливш онлайн бизнес!

Колко време отнема една изработка на сайт?

Трудно е да се каже с точност колко отнема създаването на уебсайт или на онлайн магазин. Всичко зависи от сложността на проекта и каква цел обслужва. Ако изберете агенция, вероятно времето ще бъде по-малко, тъй като в нея работят паралелно няколко тесни специалиста и могат да синхронизират работата си по уеб фронт енда (дизайна) и уеб бек енда (програмирането и писането на кодове). Ние работим в реалистични срокове, дори задачата да е по-предизвикателна.

Цялата работа по изграждането на новия онлайн магазин за клиента ни отне 2 месеца, като самият клиент не знаеше за това, което ние направихме. Обяснихме му чак, когато вече му представихме готовия сайт. Беше наш проблем, че бяхме поели ангажимент, който не успяхме да свършим и затова искахме да му покажем готовото работещо решение, а не да му обясняваме за проблемите. Когато си поел ангажименти, трябва да ги изпълняваш до край! В резултат клиентът беше изключително доволен и сподели, че се е сдобил с уникален сайт, успешна SEO оптимизация и невероятни партньори в наше лице.

Каква е цената за изработка на сайт

Както времето, така и цената за изработка и поддръжка на уебсайт не могат да бъдат предефинирани преди да са изяснени всички параметри по работата и обхвата на работа. Едно е да направиш фейслифт на съществуващ уебсайт, друго е да сключиш договор за изработка на нов сайт или онлайн магазин. Стойността на услугата се определя след първоначалната среща и запознаване със задачата. Прави се оферта за изработка на сайт, в която подробно описва всичко. Така работят коректните компании, така работим и ние – професионално, прозрачно и отговорно.

Прочети още

6 Общo погрешни схващания, от които Изпълнителните директори се водят при изработването на уеб сайт

6 Общo погрешни схващания, от които Изпълнителните директори се водят при изработка на уеб сайт

Помните ли последния си проект за изработка на уеб сайт? Надхвърлихте бюджета, пропуснахте крайните срокове и останахте разочаровани от почти всички участници в някакъв момент. Повечето изпълнителни директори имат сериозни погрешни схващания за изработката на уеб сайт.

Вижте още
Имате онлайн магазин? Увеличете продажбите си чрез SEO оптимизация

Имате онлайн магазин? Увеличете продажбите си чрез SEO оптимизация

Ако искате да увеличите продажбите си, ще ви е нужна SEO оптимизация за да ви виждат повече хора в Google, като оптимизаторите ще се погрижат да Ви качат по-нагоре в листинга на Google.

Вижте още
SEO Оптимизация за Вашия малък бизнес

SEO Оптимизация за Вашия малък бизнес

Много е важно да си първи точно там, където оперираш в локалния бизнес. Ето защо ние сме намерили правилните приложими и успешни практики, които са важни в SEO оптимизация Варна. Всички справки от Google показват, че всички бизнеси, които са успешни на локално ниво са успешни и в глобалния бизнес.

Вижте още
Защо Startup-ите се нуждаят от SEO оптимизация

Защо Startup-ите се нуждаят от SEO оптимизация

Оптимизацията за търсачки е от десетилетия. Няма съмнение в това, че SEO ще продължи да управлява онлайн общността за години напред. То се превърна в основен продукт в дигиталния маркетинг, който постави много марки там, където са в момента.

Вижте още