Изработка на Уебсайт

Професионалната изработка на сайтове води до успешен бизнес

Едно от ключовите неща, за да имате успешен и развиващ се бизнес, е уебсайтът. Той е средството, чрез което можете по атрактивен начин да покажете на всички точно какво правите. Както казва Бил Гейтс: „Ако бизнесът ви не е в интернет, скоро няма да имате бизнес“.

За да успеете да привлечете максимален брой клиенти и да ги убедите, че вие сте по-добри от останалите в бранша, трябва да се погрижите за дизайна и да заложите на професионална изработка на сайт.

Преди да започнете изграждането на вашия уебсайт, е важно да си отговорите на два въпроса:

 1. Какъв тип сайт искате да направите – блог, корпоративен уебсайт, онлайн магазин, портал …
 2. Платформа за изработка на уебсайт ли ще ползвате или той ще бъде изцяло изграден и програмиран от специалисти.

Отговорите на тези въпроси ще ви дадат основата за това какъв точно уебсайт да създадете. И под „създадете“ имаме предвид да потърсите фирми за изработка на сайтове, а не да се опитвате сами.

Изграждането на сайт не е шега работа и дори да се спрете на някоя от популярните платформи като Wordpress, Shopify, Woocommerce, OpenCart, Magento, ще ви трябва професионална помощ, за да адаптирате платформата за своите нужди и цели. Освен това работата по един уебсайт не приключва само с неговото създаване. Когато сключвате договор за изработка на уебсайт, вие получавате не само готовия продукт, но в повечето случаи и включена поддръжка (ъпдейти, корекции, оправяне на бъгове), а понякога и SEO оптимизация на сайта, която ви е необходима, за да бъде той добре позициониран и да излиза органично на челни позиции в търсачките.

Ако сте си избрали фирма за изработка на сайт, в екипа ѝ почти сигурно ще има и уеб дизайнер, който да ви консултира по най-добрия начин как трябва да изглежда визуално вашия уебсайт. В случай, че такъв не е наличен, ще трябва да си намерите човек, който да се погрижи за дизайна отделно.

Не на последно място, при избора на фирма вземете предвид и какви цени за изработка и поддръжка на уебсайт предлага тя. Ценообразуването най-често е съвкупност от следните компоненти:

 • Типа уебсайт (най-евтини са корпоративните чисто информативни сайтове, в която няма заложена интерактивност);
 • На готова платформа или изцяло персонално изграждане на уебсайт ще заложите;
 • Брой на вътрешни страници, сложност на навигацията, формати на изображенията, допълнителни компоненти.

Няма универсални цени за изработка и поддръжка на сайт. Те може да варират от няколко стотин до хиляди в зависимост от компанията и вашите изисквания.

Какво е важно при изработка на онлайн магазин

Ако вашият бизнес е свързан с търговия, то вие задължително трябва да възложите изработка на онлайн магазин. Той ще ви осигури възможност да продавате повече, по-бързо и по-лесно не само у нас, а и в чужбина. Освен това след интегриране на съответните инструменти, ще можете да получите анализи за бройката и профила на клиентите, както и полезна информация за това кои покупки са предпочитани.

Вашият онлайн магазин е и канал, през който вие можете да се рекламирате, да рекламирате партньорите си, да правите промоции, да получавате адекватна и навременна обратна връзка и оценка от страна на потребителите. Всичко това е доста ценно, за да подобрявате постоянно качеството на стоките и услугите си.

Ако търсите резултати и ефективност (повече клиенти и продажби) при създаване на онлайн магазин трябва да търсите следното:

 • Атрактивен и професионален дизайн;
 • Лесна за ориентиране структура на сайта (трябва да е позната на потребителя и да може да намира без усилие това, което търси в сайта);
 • Висока скорост на зареждане;
 • Оптимизация на онлайн магазина за всички видове устройства (лаптопи, таблети, смартфони);
 • Сигурност и защита;
 • Добре подредена, подробна и разбираемо написана информация (трябва да има видими контакти, общи условия, условия за доставка и връщане, политики) ;
 • SEO-оптимизирано съдържание (позволява органично излизане на уебсайта на предни позиции при търсене по ключови думи);
 • Лесно достъпни и разнообразни методи за плащане;
 • Удобна доставка;
 • Интеграция на онлайн магазина със социалните мрежи за по-висок трафик и по-ефективна реклама.

Цената за изработка на онлайн магазин зависи от уеб платформата, обема стоки и интерактивните функционалности в самия сайт. Препоръчваме ви да си намерите фирма, която не само предлага създаване, а и поддръжка на онлайн магазин, тъй като е изключително важно да се правят редовни ъпдейти на сайта и да се оправят възникнали бъгове, които могат да попречат на продажбите ви.

Особености при изработка на фирмен сайт

Изработката на фирмен сайт или както по-често го наричат корпоративен сайт е сред най-често създаваните типове сайт. Неговата функция е чисто информативна и имиджова.

Макар на пръв поглед да изглежда съвсем елементарен, корпоративният сайт има своите особености. Той трябва да бъде съобразен с това колко често се обновява информацията в него и дали се добавят и махат страници. Тези действия могат да се извършват от маркетинговият отдел на съответната фирма или да бъдат възложени на фирмата, която създава уебсайта. Също както онлайн магазинът, корпоративният уебсайт се нуждае от постоянна поддръжка, която да следи ъпдейтите, да извършва промените във функционалностите (ако има такива) и да следи поддържа защитата на сайта. Тези услуги чести са включени и в цялостната цена за изработка на фирмен сайт, предлагана от различните компании.

Допълнителен плюс е, ако фирмата, на която се спрете за създаване на вашия корпоративен сайт, предлага и цялостна SEO оптимизация, с която може да осигури челни позиции и висока видимост на уебсайта ви в онлайн пространството при органично търсене.

Такава фирма е Royal Technology. Ние разполагаме с екип от професионалисти, които могат да изработят желания от вас фирмен сайт, да го „облекат“ в красив и функционален дизайн и да го оптимизират по най-добрия начин, за да бъде харесван от Google. Предлагаме всички тези услуги на изгодни пакети, които можете да разгледате ТУК.

Свържете се с нас

Ако Вие смятате, че Вашият бизнес трябва да фигурира в Интернет, ние ще Ви помогнем да придобиете нови клиенти за Вашите продукти и услуги, защото ние имаме необходимите решения!

* С натискане на бутона "Изпратете запитване" Вие се съгласявате да обработим Вашите лични данни.