Изработка на сайт

Изработка на сайт – кога е време да промените сайта си или да създадете нов

2021-09-15

Имате бизнес, имате и уебсайт. Работи ли обаче той успешно за вас? Целите на един уебсайт не са просто да показват контактите на вашата компания. Сайтът трябва да ви помогне да се позициониране онлайн, да изградите репутация, да вдъхнете доверие, да рекламирате успешно услугите и стоките си, да продавате и да получавате заявки и т.н. Ето защо не е достатъчно просто да имате уебсайт. Освен това сайтът е като жив организъм – той постоянно се променя и развива, тъй като онлайн средата, в която се намира, го прави. Вашият сайт трябва периодично да се оптимизира и актуализира. А в случаите, в които е направен на специфични платформи, които ограничават тази дейност, трябва или да потърсите специалисти, които да го мигрират на друга платформа и да стартират неговата seo оптимизация, или да се обърнете към фирми за изработка на сайтове и да поискате изработка на нов уеб сайт.

Кога наистина се нуждаете от изработка на уеб сайт?

  • Сайтът ви не се отличава и не е запомнящ се - тогава едно от основните неща, върху които трябва усилено да се поработи е визията. Визията на сайта се поверява на уеб дизайнер, а след това с помощта програмистите и специалистите по seo оптимизация промяната се имплементира ефективно и сайтът започва да привлича посетители.
  • Остарели приложения - Това може да са платежни инструменти, които вече не се ползват или други форми, които афектират не само вида и структурата на сайта, но възможността да се правят продажби през него например.
  • Бавно зареждане, лоша оптимизация - Скоростта, с която сайтът ви се зарежда, е ключова за да бъде избран от потребителите. Ако имате такъв проблем, трябва да се анализира от маркетинг специалист и да се оправи проблема или да се заяви изработка на нов сайт, ако настоящият не може да подобри представянето си. Скоростта на зареждане е елемент от seo оптимизацията на сайта, но не се изчерпва с него. За да работи ефективно и да обслужва бизнесът ви, оптимизирането трябва да бъде насочено и в посока функционалностите, дизайна, лесната ориентация, съдържанието, изображенията – всичко това подобрява видимостта и ползването на сайта.
  • Липса на заявки/продажби - На езика на програмистите, това означава, че нещо се е „счупило“ и тотално не работи. Понякога проблемът може да се оправи и с ъпдейти и надграждане над вече съществуващата основа. Това може да отнеме доста време и изисква сериозно проучване и тестване.
Изработка на сайтНеотдавна имахме клиент с подобен проблем. Голяма английска фирма се обърна към нас, защото старият им сайт не им докарваше абсолютно никакви клиенти и решихме, че ще им помогнем да развият бизнеса си в интернет. До настоящия момент клиентите разчитаха само на платени лийдове (лийд е, когато клиентът има вече проявен интерес към предлаганата услуга), което им излизаше доста неизгодно като рекламен подход. За последната година не бяха получили нито едно запитване в сайта.

Нашата цел беше да обновим изцяло стария уебсайт и да го направим с модерна и адекватна визия за услугите, които нашия клиент предлагаше. След обновяването планирахме да започнем с активна seo оптимизация в сайта, за да може да генерира много запитвания и поръчки от интернет.

Направихме много проучвания и справки и се оказа, че сайтът изобщо не е адекватен за клиентите. Пренаредихме изцяло хоум пейджа и той започна да изглежда по уникален начин. Продължихме със страниците на услугите като във всяка от тях добавихме опция за заявяване на съответната услуга. Наложи се да обновим цялата система, която ползваше сайтът, за да има необходимия капацитет и функционалност да се правят поръчки през него. Подменихме всички снимки, а нашите дизайнери направиха красиви банери и ново лого, за да може компанията наистина да изглежда сериозна и да вдъхва доверие. В последствие направихме и дизайн на автомобилите на клиентите в Англия.

Всичко това ни отне около 2 месеца и резултатите не закъсняха. Англия е много труден пазар с изключително висока конкуренция, но сайтът се справяше чудесно и целия този труд се възнагради след още няколко месеца seo оптимизация. Получихме изключително позитивна връзка от нашите клиенти за качествената професионална работа. Те бяха впечатлени от усилията, които хвърлихме, за да опознаем бизнеса им и начина ни на работа,. Така работим с всичките си клиенти – подхождаме индивидуално с анализиране, разбиране и проучване не само на бизнеса на клиента, а и на неговите конкуренти, за да сме максимално полезни.

Към кого да се обърнете за изработка на уеб сайт?

Изработката на сайтове се извършва от фирми, занимаващи се с дигитален маркетинг или специфично с изработка на уеб сайт. След като намерите съответната фирма и споделите изискванията и целите си, получавате оферта и договор за изработка на сайт. В него са описани услугите, които ще получите, времето за изпълнение на задачата и цени за изработка и поддръжка на уебсайт – двете неща са взаимосвързани и е хубаво да се правят от една и съща компания. Съветваме ви при избор на компания, да търсите такава с добра репутация, доволни клиенти, доказала своя професионализъм – компания като Royal Тechnology, която гарантира не само за качеството на изпълнението, но и ви предлага персонално и адекватно обслужване.

Прочети още

seo Варна

3 съвета за WooCommerce SEO

Чудите се как да управлявате по-насочен трафик, за да увеличите продажбите си? Google Анализ вече ви дава ценни данни за органичния Ви трафик. Всичко, което трябва да направите, е да разгледате по-задълбочено отчетите си в Google Анализ и да предприемете правилните мерки за увеличаване на органичния Ви трафик и продажби.

Вижте още
Клиенти, които плащат повече за SEO услуги, отчитат по-високи нива на удовлетвореност

Клиенти, които плащат повече за SEO услуги, отчитат по-високи нива на удовлетвореност

Когато става въпрос за намиране на SEO услуги, повечето собственици на малък бизнес разчитат на референции, търсения в Google и онлайн ревюта. Почти 75% от собствениците на бизнес казват, че репутацията на „доставчик“ на SEO е „много“ или „изключително“ важна при вземането на решение дали да ги наемат.

Вижте още
Как да изградим авторитет и релевантност в локалното SEO

Как да изградим авторитет и релевантност в локалното SEO

Технологиите прогресивно променят начина, по който правим бизнес. Вече е по-лесно да намерите услуги и продукти на местно ниво. Всички, включително възрастните хора, разчитат на онлайн търсене, за да открият местна информация или бизнес. Излишно е да казваме, че всеки бизнес уебсайт трябва да бъде оптимизиран за Local SEO.

Вижте още
Как да се изгради авторитет в Local SEO

Как да се изгради авторитет в Local SEO 2019

Всяка година, която минава през общността свързана със SEO оптимизация, дискусиите на авторитета зад даден сайт стават все по-важна. Докато авторитетът определено печели по-голямо внимание в средите на SEO, той е особено важен фактор за Local SEO от години.

Вижте още