SEO оптимизация за дропшипинг сайтове

Какво е дропшипинг и на какво трябва да обърнем повече внимание?

2022-01-12

Днес често ни се налага да работим от вкъщи, а защо пък не и за нещо странично, допълнителен доход в подкрепа на месечния ни бюджет. Доста популярен такъв начин е да си създадеш собствен онлайн магазин с дропшипинг. Не е чудно, че е за предпочитане - за да започнеш не са нужни големи разходи, не купуваш продукти, не се занимаваш с доставки. Трябва ти само добър онлайн магазин, коректни партньорства с дропшипинг доставчици и най-вече реклама.

Какво е дропшипинг?

Дропшипинг – значение: бизнес модел на онлайн търговия, при който продаваш продукт, който не е твой и не е физически при теб. Приемаш поръчката, предаваш я на доставчиците и след продажбата получаваш комисионна. Това точно и кратко описание на въпроса какво е дропшипинг.

Комисионната е разликата от продажната цена към клиента и цената, на която дропшипинг доставчикът я предлага на своите партньори. Комисионните се изплащат обикновено на определено договорено число от месеца или при достигане на договорен минимум. Дропшипинг партньорствата се подкрепят, макар и рядко, с договор или само с уговорка, дори и без да имаш регистрирана фирма.

Как да избера продукт за дропшипинг?

След като си се насочил към този бизнес модел търговия, трябва да избереш кои продукти да продаваш успешно.

Важно – избира се продукт, от който самият ти се интересуваш, знаеш много за него и ще работиш с удоволствие. Интересът и готовността да отделяш време да продаваш този/ тези продукти дава увереността, с която печелиш клиентите. Те разбират, че работиш с желание, винаги можеш да дадеш повече информация, можеш да помогнеш със съвет и т.н. „гъделичкащи“ интереса на купувача дребни нещица.

На второ място – проучва се пазара, на който ще продаваш. Важно е, тъй като комисионните са ниски и ако вложиш 50 % от тях в онлайн магазин, ще е неприятно да се окаже, че продуктът няма търсене. Ще намериш доста варианти - напиши в търсачката примерно: Дропшипинг дрехи; Козметика; обувки, маркови стоки. Така ще се ориентираш в търсенето на сайтове за дропшипинг спрямо това, което ще продаваш.

Как да проучиш пазара за търговия? Проучва се лесно чрез Google дали има търсене и предлагане на твоя продукт. Ако има платени реклами за тях при търсене в Google - пред името на сайта има изписано „Реклама“ – супер. Има конкуренция, но има и търсене. Същото е и във Facebook примерно. За избрания продукт има рекламни постове с означение отгоре „Спонсорирано“ или пък честичко излизат за тях реклами в дясно. Това означава, че щом си струва други конкуренти да пращат за реклама, те вече знаят, че има търсене.

Следва да избереш с кои доставчици да работиш. Трябват надеждни и коректни доставчици. Проучи за сайтове и магазини предлагащи дропшипинг на твоите продукти. Търси информация от рода на „Партньорска програма дропшипинг“, „Дропшипинг партньорство“ и подобни. Провери в predpriemach.com – там има много информация за магазини предлагащи дропшипинг и сайтове за дропшипинг или предлагащи такъв бизнес модел - дропшипинг партньорство и доста публикувани мнения за тях. Чудесен ориентир са. Може да стартираш с Alibaba или AliExpress дропшипинг партньорства или пък да набереш солиден списък с техните доставчици и да започнеш да работиш с тях. Дропшипинг с Алиекспрес предлага разнообразие от продукти и възможност за високи комисионни за твоя магазин. Популярен модел търговия там е дропшипинг на дрехи и аксесоари за мобилни устройства.

Как се прави успешен сайт/онлайн магазин за дропшипинг?

SEO оптимизация за дропшипинг сайтовеСледва най-важното – да си направиш онлайн сайт/ магазин. Защо е много важно? Защото той ще те отличава от другите конкуренти, той ще е твоята визитка, той ще продава. За това сайтът трябва да е качествен, да работи правилно, с привличащи снимки и видео материали, лесен и приятен за навигация, SEO съдържанието да е винаги топ ниво.

Може да се ориентираш към създаване на онлайн сайт със собствени усилия. Избираш си хостинг и домейн име, готова система за онлайн магазин в WordPress, PrestaShop и други подобни. Магазинът трябва да се разработи така, че да не прилича във всяко едно отношение във визията на 150 000 подобни сайтове и магазини предлагащи дропшипинг. Вашият трябва да е привличащ, професионално изглеждащ, защото подреденият онлайн магазин вдъхва доверие, подбужда интерес у клиента, той вижда и се ориентира перфектно къде е това, което търси. Със сигурност ще се върне пак, особено ако е комбиниран с качествени продукти, неустоими промоции, отстъпки и предложения, изпълними срокове за доставки. Запомнете, че веднъж доволен ли е клиента от качеството на продуктите и доброто обслужване – той ще се върне отновоэда пазарува.

Следва да помислите за рекламата. Не разчитайте само на собствени търсения в Интернет за клиенти. Да вложиш в реклама на продукт, който се търси е най-големият плюс в този бизнес модел. Отдели бюджет за реклами в Google, в популярните социални мрежи като Facebook, Instagram, Tik Tok, Youtube. Средствата за реклама ще се върнат неколкократно, щом продукта се търси.

Печели ли се от дропшипинг?

След като изяснихме значението на дропшипинга и какво е дропшипинг, как работи, да обърнем внимание на печалбата. Вярно е, че комисионните не са големи – движат се от 10 до към 30% от цената. Но за да се печели е нужно правилно планиране на разходи за външни консултации, онлайн магазин, реклама, дропшипинг счетоводство, издаване на фактури при нужда.

Печалбата се увеличава с поддържане на артикули в магазина, които се търсят и са актуални, с осъвременяване на SEO оптимизацията, с качеството на работа, подбрани политики за комисионни при договаряне с партньорите в търговията, доброто отношение към клиента и рекламата.

Заключение

Дропшипингът е добър избор за развитие на онлайн търговия. Може да започнеш веднага, с почти никакви вложения, да извършваш продажби на стоки и физически лица – дропшипинг без фирма, не се налага регистрация. Важно е да избереш търсен продукт, да си осигуриш стабилно, качествено партньорство с магазини предлагащи дропшипинг, да си създадеш успешен сайт/ онлайн магазин и продаващи реклами.

Ако не се чувствате уверен в себе си при създаването и управлението на онлайн дропшипинг магазина си –обърнете се към професионалисти. Вложените средства ще се възвърнат многократно с точният подход при изработката и поддръжката на сайта, щом са в ръцете на специалистите от Роял Технолоджи. Продуктите ви винаги ще са търсени, SEO ще е постоянно обновено спрямо търсенето и ще сте на първи позиции в Google, онлайн магазинът ви ще е уникален, със запомнящ дизайн, приятен и лесен за навигиране.

Прочети още

Клиенти, които плащат повече за SEO услуги, отчитат по-високи нива на удовлетвореност

Клиенти, които плащат повече за SEO услуги, отчитат по-високи нива на удовлетвореност

Когато става въпрос за намиране на SEO услуги, повечето собственици на малък бизнес разчитат на референции, търсения в Google и онлайн ревюта. Почти 75% от собствениците на бизнес казват, че репутацията на „доставчик“ на SEO е „много“ или „изключително“ важна при вземането на решение дали да ги наемат.

Вижте още
Защо е важно дори и малкият бизнес да има уебсайт

Защо е важно дори и малкият бизнес да има уебсайт

Освен ако не сте собственик на малък бизнес, който не се интересува от развитие на бранда си, трябва да поръчате изработка на уебсайт. Днес изграждането на бизнес уеб сайт или магазин за електронна търговия е по-лесно от всякога. Вашият онлайн магазин няма да е ограничен до работно време и уебсайта е едно от най-добрите средства за безплатна реклама.

Вижте още
Колко време отнема, колко струва SEO?

Колко време отнема, колко струва SEO?

С над 200 различни фактора за класиране е трудно да се предвиди колко време ще отнеме на един уебсайт за класиране. От опита, който сме придобили до момента можем да Ви споделим, че клиентите обикновено виждат значително подобрение на ключови думи с фрази през първите 90 дни и по-конкурентни срокове за търсене около 180 дни.

Вижте още
Защо Startup-ите се нуждаят от SEO оптимизация

Защо Startup-ите се нуждаят от SEO оптимизация

Оптимизацията за търсачки е от десетилетия. Няма съмнение в това, че SEO ще продължи да управлява онлайн общността за години напред. То се превърна в основен продукт в дигиталния маркетинг, който постави много марки там, където са в момента.

Вижте още